Kultúra

Kultúrny dom je k dispozícii pre kultúrny život občanov.


2014.december 22-én  volt a hagyományos " FALUSI NAGYKARÁCSONY ".

7. decembra 2014 Mikuláš navštívil deti v obci Zatín
2014.december 7-én Zétényben járt a MIKULÁS


CSEMADOK KULTURÁLIS NAP Zétényben

A Bethlen Gábor Alap támogatásával

szép ünnepségre került sor a Bodrogközi Zétény településen. A CSEMADOK Zétényi helyi szervezete szeptember 28-án vasárnap ünnepi műsorral köszöntötte a CSEMADOK megalakulásának 65. évfordulóját. Az ünnepi rendezvényt Szakszon Anna elnöknő nyitotta meg. Ünnepi beszédében kiemelte a CSEMADOK fontos szerepét a szlovákiai magyarság hagyományainak , kultúrájának és nyelvének megőrzésében. Szaxon Zoltán polgármester is köszöntötte a kulturális nap résztvevőit és méltatta a helyi szervezet gazdag tevékenységét. Kopasz József , a Bodrogközi területi választmány elnöke, országos alelnök Emléklapot adott át az elnöknőnek a kultúrában kifejtett tevékenységéért ,valamint a magyarság közszolgálatában végzett áldozatos munkájáért. Hasonló elismerésben részesült Ripcsu Rudolf egykori járási CSEMADOK titkár. A megnyitó után felléptek a szomszédos települések éneklő csoportjai : Szentmáriáról a Gyöngyvirág, Vékéről a Őszirózsa , Bolyból a Búzakalász ének és tánccsoport , valamint a zétényi Bazsarózsa csoport.
Nagy sikert aratott bodrogközi táncaival a Cigándi Sarkantyús Néptáncegyüttes .
A délután záróműsora felemelő és szívet melengető volt: Vadkerti Imre és Zsapka Attila „ Szállj sólyom szárnyán „ című koncertje fergeteges volt, a közönség a zenészekkel együtt énekelt.
A résztvevők az előadás után megtekinthették azokat a szebbnél- szebb háziszőtteseket, amelyek a zétényi tájházban készülnek.
Szakszon Anna elnöknő mindenkinek megköszönte a Csemadok helyi szervezetében kifejtett munkát, a fellépőknek a műsort, s zárszavában a zenészek által is előadott dal szövegét emelte ki : „ Jó magyarnak lenni.”


 DEŇ MATIEK - ANYÁK NAPJA 2014


Oslava sa uskutočnila v nedeľu
11. mája 2014 o 16.30
v sále kultúrneho domu v Zatíne

V programe vystúpili :
žiaci miestnej ZŠ s MŠ , obecný detský a ženský spevácky súbor
Tešili sme sa na všetky mamičky a babičky, ktoré boli obdarované
kvetmi.

Minden édesanyát és nagymamát egy szál virággal
köszöntöttünk az ANYÁK NAPI ÜNNEPSÉGEN 2014.május 11-én, vasárnap .
Felléptek a helyi óvoda és iskola növendékei, a helyi gyermek - és női énekkar.
Az ünnepséget a község polgármestere nyitotta meg, ünnepi beszédet az iskola igazgatónője mondott.