Aktuality | Gratulálunk községünk polgárának, Szakszon Annának!

Rozsnyó | A Szlovákiai Magyar Pedagógusok 28. Országos Találkozóján kiosztották a Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetségének (SZMPSZ) díjait.

Az SZMPSZ díjait a szokásos öt kategóriában nyújtották át a kiválasztott pedagógusoknak, amelyekkel az önzetlen szakmai és emberi munkájukat ismeri el a szervezet.

A kiváló módszertani, nevelési, szakmai és tudományos eredményekért Matus Mónika (Szenczi Molnár Adalbert Alapiskola, Szenc) és Patus János (Ógyallai Építőipari Szakközépiskola) részesült az SZMPSZ elismerésében.

A tehetségek felkarolásáért és gondozásáért járó díjat hárman kapták meg: Mészáros Magdaléna (Janiga József Művészeti Alapiskola, Nagymegyer), Szcsuka Edit (Dénes György Alapiskola, Pelsőc) és Varga Lia (Mocsáry Lajos Alapiskola, Fülek).

Az óvodapedagógusok részére kiosztott kiváló módszertani és nevelési eredményekért járó díjat Bíró Zsuzsanna (csallóköztárnoki óvoda) és Vörös Bathó Éva (komáromi Tulipán Óvoda) vihették haza.

A szlovákiai magyar nyelvű oktatást támogató tevékenységért járó elismerést Horváth Kingának (Selye János Egyetem) és a berettyóújfalusi Igazgyöngy Alapítvány és Alapfokú Művészetoktatási Intézménynek ítélték oda. Az utóbbi képviseletében Kiss Papp Csilla és Kőrösi Klaudia vették át a kitüntetést.

A Pedagógus Életpálya Díj közül az elsőt posztumusz úton kapta meg az idén januárban elhunyt Majer Péter (Eötvös Utcai Alapiskola, Komárom), aki helyett özvegye és lánya vették át az elismerést. Rajta kívül pedig Fehér István (Kováts József Alapiskola, Bátorkeszi) és Szakszon Anna (bélyi alapiskola) kaphatták meg az elismerést.

A Felvidéki Magyar Pedagógus Díjat idén Strédl Terézia (Selye János Egyetem) kapta.

Mindegyikünk másképp valósítja meg azt a hivatást, amit gyakorlunk. Van, aki a foglalkozásokon, más a tanítási órákon vagy az iskolavezetésben jeleskedik – és vagyunk már olyanok, akik a szakmát papírra vetjük, hogy ezzel segítsük a pedagógusok következő generációinak munkáját. Anyanyelvünkön, magyarul tesszük ezt, s ez a legtermészetesebb. Ami természetes, az a legcsodálatosabb, mert akkor tud a személyiségünk kibontakozni teljes értékkel. És ezzel bizonyítjuk, hogy a magyar iskoláknak jövője van“

– fogalmazott a kitüntetés átvétele után.

A gálaest gazdag zenei program mellett zajlott. A pelsőci Korona Énekegyüttes mellett Farkas Árpád és Tomáš Bocko hangszeres játékát, valamint Majer Jázmin és Arany Nikolett énekét hallhatta a közönség, végül Dráfi Mátyás színművész szavalta el a Himnuszt felvételről.

Zoznam aktualít